dijous, 9 d’agost del 2012

Escolta Ajuntament, n'estem farts

Sense violència, ni ràbia, ni cap malintenció. A plena llum del dia i davant de l'autoritat. I apel·lant a la racionalitat. I al sentit comú. I també fent una crida als representants polítics, els que s'han entestat en aplicar un pla de mobilitat que ha generat una gran alarma social entre tota la ciutadania.
Prop de dos centes persones, responent a la convocatòria del col·lectiu Endavant, van participar en el repintament de blanc d'una trentena de places d'aparcament de l'avinguda Catalunya i de l'avinguda Maria Cristina, que s'havien transformat en verdes. Una acció petita i pacífica, però carregada de significat i que desenes de mitjans de comunicació destacaran l'endemà. Una demostració més que la gent n'està farta de les mesures recaptatòries de l'Ajuntament.

    Imatge: Participants en l'acte repinten de blanc les places d'aparcament de l'avinguda Maria Cristina.

Després que, ahir al matí, la principal responsable de la posada en marxa del pla de mobilitat, la regidora Begoña Floria, enviés el missatge de la por, xifrant en 12.000 euros el cost de reparació dels parquímetres malmesos al barri dels Músics, els promotors de l'acte d'ahir a la tarda se'n van desmarcar totalment. "El vandalisme és de l'Ajuntament". Dit d'una altra manera, que seguiran fent accions com les d'ahir per sumar el màxim de suport tant de gent anònima com d'entitats i associacions de Tarragona. Que amagar-se no va amb ells. Són partidaris de l'acció directa i als ulls de tothom.
Cap polític del consistori no es va deixar veure, però alguns van enviar emissaris, gent de la seva confiança. Segur que van prendre nota i els faran un informe detallat. Només cal que els mandataris s'ho agafin de manera seriosa i prenguin consciència que això no és cap tonteria.

Imatge: Altres participants pinten de blanc amb els seus pinzells les places d'aparcament de l'avinguda Maria Cristina, a l'alçada del Camp de Mart.

No sé si la pilota és a la teulada de l'Ajuntament, però hauria de tenir en compte que, malgrat que en la protesta tan sols hi participessin unes dues centes persones, n'hi ha moltes més que els donaran suport, però que van preferir quedar-se a casa. En l'assemblea ciutadana de dimarts, just damunt del pàrquing Jaume I (el gran escàndol de gestió nefasta en tota la història de la ciutat) s'animava a la gent a que no reculli la seva targeta de resident. Jo ja ho tenia pensat fer. Si per deixar el meu cotxe on ho feia fins ara m'he de rascar la butxaca, doncs buscaré altres indrets.
I així fins que no estigui repintada tota la ciutat. I què provocarà això si la idea s'estèn? Doncs, maldecaps i problemes a les zones que encara es mantenen blanques. No volien mobilitat, doncs la tindran.
Per cert, a veure quan triga la brigada municipal a tornar-li als aparcaments la verdor...






1 comentari:

  1. Bon dia,

    No hi vaig poder ser per temes personals però estic totalment d'acord amb aquests tipus d'iniciatives!! Enhorabona!! A la següent hi seré!!

    ResponElimina