dijous, 30 d’agost del 2012

L'Ajuntament de Tarragona suspèn en política comunicativa

Avui el dia s'ha despertat gris, trist i fosc, just els mateixos adjectius que servirien per qualificar la política comunicativa de l'Ajuntament de Tarragona. L'aplicació dels nous aparcaments de pagament de zona verda i blava havia generat un interès més que suficient perquè, en el cas que l'administració municipal decidís introduir canvis, ho fes de manera pública.

Doncs, no. Com sempre, ha preferit utilitzar el mateix canal, el Diari de Tarragona. Un mitjà privat, a través del qual l'Ajuntament ha informat a tots els ciutadans que rebaixarà la tarifa de zona verda de 0,55 euros a 0,40, i que els comerciants, empreses i treballadors autònoms que generen riquesa a la ciutat gaudiran de descomptes especials en els pàrquings. Tot això a partir del gener de l'any vinent.

El cert és que no ho entenc ni ho entendré. On és la pluralitat informativa del nostre Ajuntament? No culpabilitzo el Diari, al qual felicito per seguir tenint la paella pel mànec en l'àmbit informatiu de la demarcació, sinó a l'Ajuntament, i suposo que, de retruc, a l'alcalde de tots, Josep Fèlix Ballesteros, i a les persones que l'assessoren.

El carrer Assalt, que ja era de zona blava.

Ho venia anunciant. Feia quasi dues setmanes que la brigada municipal no pintava cap carrer, i això significava que els canvis s'estaven coent. Però el consistori es mantenia hermètic. Això, sí, per la majoria, perquè d'altres, doncs mengen a part. Però insisteixo: el mal l'està fent l'Ajuntament, que no tracta tothom per igual. Les queixes i el malestar entre els tarragonins i entre els que venen de fora a treballar a Tarragona estaven començant a tocar la línia de flotació de l'equip de govern i tenien clar que calia reaccionar. Circulaven rumors que per Santa Tecla es podria repetir un acte de protesta cap a l'alcalde i tot l'Ajuntament.

Per què no van fer una roda de premsa per informar a TOTS els mitjans de les seves intencions? Per què? M'ho seguiré preguntant milions de vegades, però sempre arribaré a la mateixa conclusió. Aquesta és l'estratègia comunicativa de la corporació municipal. Trista, real i unilateral. Ara em ve al cap l'episodi de la plaga de les paneroles. En aquest cas, sí que es van afanyar a convocar a tothom per ensenyar múscul, negar que hi hagués cap plaga i, de pas, presentar en societat el "Cucaracheitor".

Ja no tornaré a recordar les desenes de convocatòries de premsa per explicar-nos autèntiques collonades, i que es podrien estalviar enviant una nota de premsa. Però en els assumptes que realment preocupen, cop de porta als morros i insult a la noble professió de periodista.

1 comentari:

  1. Genial, Sergi. Tan de bò trobis el públic que mereixen les teves cròniques. Jo et dóno el plè suport que puc des de la individualitat, amb absoluta convicció de que t'ho vals. Salut i ciutadania!

    ResponElimina