dimecres, 8 d’agost del 2012

Vandalisme solidari als parquímetres de Tarragona

L'Ajuntament de Tarragona comença a adonar-se que la reordenació dels aparcaments li pot sortir més cara del que es creia en un principi. I dic cara perquè em refereixo als diners que li pot costar a les arques municipals anar reparant els parquímetres que cada dia apareixen malmesos i pintats. Ahir els dos aparells que s'han instal·lat al carrers Escultor Verderol i Pintor Ignasi Mallol, a tocar del CAP Muralles, ja portaven el segell del brètol o, qui sap, defensor dels ciutadans. Qui és? És un acte vandàlic o un servei a la societat?

Pel que es veu, la revolta inicial dels veïns del barri dels Músics va ser només la punta de l'iceberg. És un grup organitzat? Ningú no ho sap i m'atreveixo a pensar que els parquímetres, ja siguin nous o vells, patiran la ira i el cabreig dels tarragonins farts de l'ànim recaptatori del nostre ajuntament. Circulen rumors que els autors d'aquests actes saben perfectament com inutilitzar les màquines expenedores de tiquets. Tot i que alguns només han aparegut pintats, es coneixen tècniques molt més sofisticades. També és cert que, de vegades, els autors actuen després de rebre ordres d'algú que no es vol embrutar les mans, però que, en el fons, sent la mateixa ràbia que els autors materials del delicte.

Veurem què passa amb les pròximes màquines que s'instal·lin. Si es tornen a repetir els incidents, l'Ajuntament haurà de moure fitxa i enfrontar-se al problema, conscient que els tarragonins, junts per una causa, poden tenir més força de la que molts creuen.

                     Foto: Parquímetre instal·lat al carrer Escultor Verderol, que ha aparegut amb pintades.

La batalla està servida. Ahir, es va crear una plataforma contrària als nous aparcaments de pagament, la qual, ha anunciat que demà dijous té la intenció de repintar de blanc algunes zones que van ser pintades de verd la setmana passada. Des del consistori, la regidora de Mobilitat, Begoña Floria, ja s'ha encarregat d'enviar el missatge de la por i de que les despeses per les bretolades repercutiran sobre les butxaques dels tarragonins i tarragonines.I què? doncs una més.

Això, sí, les crítiques no només han d'anar dirigides al partit que mana, el PSC, sinó a totes les formacions que tenen presència al consistori (PP, CiU i ICV). Encara no hem sentit a cap dels seus líders (Alejandro Fernández, Victòria Forns o Arga Sentís) dir que entenen la ciutadania i que potser caldria repensar l'aplicació de les noves zones d'estacionament. Tots calladets i còmplices de la nova taxa municipal encoberta.

La nova plataforma creada, impulsada pels indignats del 15-M, suggereix que s'informi bé la ciutadania i que, en el millor dels casos, se sotmeti a referèndum i per això, en l'assemblea de dimarts, va prendre quatre acords bàsics. L'Ajuntament se'n desentendrà perquè argumentarà que ja ho va negociar amb entitats veïnals i altres col·lectius i que fer la consulta suposaria un dispendi massa gran de temps i de diners.

Per cert, sabíeu que els regidors del nostre Ajuntament aparquen de franc al pàrquing de la plaça de la Font gràcies a una targeta màgica? No? doncs, ara ja ho sabeu. Que ho faci el vehicle oficial de l'alcalde encara ho entenc, però la resta, no.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada